3. Odločitev je padla…

Presedali ste se po parceli, zganjali sosedom nerazumljive rituale, začutili kje je ugoden prostor kjer ste se počutili naravnost čudovito. To je to, prostor kjer boste sedeli, počivali, prostor kjer se bodo vaše baterije polnile po napornem dnevu. Vaši odločitvi je pritrdila mama, pokimal tudi ata. Naslednji korak iskanje prostora za igro, zelenjavni vrt, sadni vrt, parkirni prostor…oh, koliko vsega na kar v prvem planu niti ne pomislimo.

Da ne bomo naredili večjih planov kot jih parcela lahko prenese, temeljito razmislimo kaj pravzaprav želimo. Ali bomo imeli na vrtu solate le za sproti, ali bomo delali ozimnico. Bomo kuhali tudi marmelado iz sezonskega sadja? Koliko otrok imamo, kakšne starosti so, kaj potrebujejo za igro, ali jih bomo poslali kar k sosedom, ker imajo čisto nov trampolin. Koliko avtomobilov bo pri hiši, še dodatni prostor za obiske, mogoče bo hči kmalu pripeljala fanta domov.

Preden oblikujete odločitve pretehtajte tudi koliko časa boste posvetili vrtu. Samo najnujnejša opravila, ali komaj čakate, da boste noč in dan brskali po njem. Če imate že vse naštudirano, potem še dobro poglejte kakšne sestave je prst. Od tega je odvisno kako bo vegetacija rasla. Želite točno določene rastline, pa jim ph zemlje ne ustreza, ali boste vegetacijo prilagajali zemlji…

Že za začetek sem vam napolnila glavo za vsaj dva meseca razmišljanja…ko premislite se vrnem 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s